اولین مرحله برای تغییر کاربری زمین های کشاورزی، مراجعه به اداره جهاد کشاورزی است. لازم است مدارک مالکیت زمین را به همراه مدارک شناسایی خودتان را به همراه داشته باشید. طرح و درخواست شما باید طبق ماده ۷ قانون تایید و برای نهایی آن تصمیم گیری شود.
اداره جهاد کشاورزی درخواست شما را برای تغییر کاربری بررسی کرده و گزارشی در این خصوص نوشته میشود. درخواست شما برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی به همراه مدارک مالکیت زمین به مدیریت اداره جهاد کشاورزی ارسال میشود.
بعد از این که از جانب کمیسیون مدیریت پرونده ای برای این درخواست صورت گرفت، کارشناسان مربوطه برای بازدید از زمین مراجعه میکنند و نظرات خود را برای تغییر کاربری ثبت میکنند. لازم است طبق قوانین حفاظت از زمین های کشاورزی این موضوع تایید یا رد شود.
در صورتی که درخواست تغییر کاربری زمین کشاورزی رد شود، این موضوع به درخواست کننده ارجاع داده میشود. اما اگر با این درخواست موافقت شود، باید عوارض زمین پرداخت شده و بعد از مجوزی برای تغییر کاربری زمین زراعی ارائه میشود.
مراحل و مدارک مورد نیاز برای تغییر کاربری زمین کشاورزی
تکمیل درخواست برای تغییر کاربری زمین زراعی و ارائه آن به اداره جهاد کشاورزی
مدارک مالکیت زمین
کپی شناسنامه مالک یا مالکین زمین کشاورزی یا کپی وکالتنامه
فیش پرداختی عوارض نوسازی (در صورتی که عمل نوسازی برای قسمتی از زمین انجام شده باشد)
ارائه درخواست به شهرداری برای گرفتن دستور تغییر کاربری (در این مرحله رد شدن یا تایید درخواست مالک برای تغییر کاربری مشخص میشود.)
ثبت شماره و تاریخ در دبیرخانه
اگر بدون اخذ مجوز ، کاربری زمین کشاورزی را تغییر دهیم…
در صورتی که مالک زمین بدون داشتن مجوز، کاربری زمین را تغییر دهد یا شروع به ساخت و ساز در این زمین داشته باشد، کار او کاملا غیر قانونی بوده و به عنوان متخلف شناخته میشود.
این افراد مجبور به پرداخت هزینه های زیادی بابت جریمه هستند. جریمه ها به صورت نقدی است و گاهی تا حدود
۳ برابر ارزش زمین بالا میرود. هزینه جریمه با قیمت روز محاسبه شده و مالک متخلف دچار دردسر زیادی خواهد شد.
اما این همه پیامد این گونه تخلف ها نیست. به جز پرداخت جریمه، دستور متوقف کردن تغییر کابری زمین صادر شده و سازه ساخته شده تخریب میشود.