نکات کلیدی نورپردازی محوطه

نکات کلیدی نورپردازی محوطه
نکته اول
لوازم نورپردازی باغ‌ها معمولاً سیاه رنگ هستند، اما انواع جمع و جورتر آنها به رنگ سبز تیره‌اند، تا در میان شاخ و برگ درختان و گیاهان استتار شوند.

در این صورت، انواع مسی این لوازم کاربردی‌ترند، چرا که به مرور سطح خارجی آنها به طور طبیعی به رنگ سبز در می‌آید. انواع برنزی این لوازم نیز مناسب‌اند، به ویژه آنکه اگر بر روی درخت نصب شوند، در رنگ تنه درخت استتار خواهند شد.

نکته دوم
یک تابش کوچک نور مسافتی طولانی را طی خواهد کرد، پس مهم است که تصمیم بگیریم کدام مشخصه را و با چه شدتی نورپردازی خواهیم کرد، تا باغ بیش از حد نورانی نشود. در استفاده از نور سخت‌گیر باشید تا بتوانید از تاریکی نیز استفاده بهینه ببریده بر بهترین عنصر تأکید بگذارید و بی‌ارزش‌ترین‌ها را پنهان کنید.

نکته سوم
نور و آب دست در دست هم به خلق افهھای سحرآمیز در باغ می آیند، چه زمانی که آب ساکن و بدون نور باشد، که به خلق استخری با انعکاسی سیاه و هیجان انگیز منجر می‌شود، و یا نورپردازی آب از درون آن.

نکته چهارم
منبع نور فیبراپتیک برای استفاده در المان ھای معماری همراه با آب بهترین است، چرا که این دو به کمال در هم ادغام می‌شوند، و آب را چنان می‌نمایانند که گویی از برای خروجی فواره‌ها، فیبر را درون خروجی آب قرار دهید؛ و برای فشانه‌های مرتفع‌تر، فیبر را در کنار آن قرار دهید.

نکته پنجم
کلید نورپردازی موفق یک باغ کوچک، انعطاف است. از منابع پایه میخی استفاده کنید، چرا که می‌توان مکان آنها را با توجه به تغییر فصول و رشد گیاهان تغییر داد.

مقالات

معماری ایرانی

هویت معماری ایرانی بخش مهمی از هویت هر سرزمین را معماری آن تعیین می کند. با دیدن آثار معماری، مجموعه ای از ارزش های عمیق

ادامه مطلب »
مقالات

معماری چندحسی

تاریخچه معماری چند حسی معماری چند حسی (Multi sensory architecture) برای نخستین بار در دهه 1950 میلادی در کشور ژاپن به وجود آمد. در آن

ادامه مطلب »