معماری پایدار

معماری پایدار

معماری سبز برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار یا معماری پایدار می باشد. معماری پايدار رويکردی است که تاکید برمکان ساختمان در رابطه با اکوسیستم محلی و محیط جهانی دارد. بالابردن بازده انرژی کل دوران استفاده ساختمان مهمترين هدف معماری پايدار است و مبنای آن براتخاذ تصمیماتی استوار است که هرگونه تاثیر منفی ساختمان بر محیط انسان ها را کاهش می دهد. از جمله اصول معماری پايدار می توان به کاهش مصرف منابع طبیعی و انرژی، با طراحی بنا در هماهنگی با اقلیم، استفاده از عوامل طبیعی برای ايجاد آسايش و آرامش و استفاده از منابع انرژی تجديد پذير در بنا، طراحی در هماهنگی با سايت و توجه به ايجاد کمترين تغییرات در زمین و استفاده از مصالح قابل بازيافت، حفاظت از طبیعت و کاهش تولید سموم درآن اشاره کرد.

مزایای معماری سبز

معماری پايدار به خلق يک محیط سالم بر پايه بهره وری ازمنابع، حفاظت از منابع تجديد ناپذير، کاهش مصرف انرژی های تجديد پذير و ارتقاء کیفی زيست کمک خواهد کرد.

مهمترین مزایای معماری سبز موارد زیر می باشد:

1-مصرف منابع انرژی کمتر

2- استفاده از مصالح تجدید پذیر

3- حفاظت و عرصه انرژی و بازیافت کامل آن بدون ایجاد آلودگی.

معیار اصلی معماری سبز

از جمله معیارها و فاکتورهای ساخت و سازهای معماری سبز، بهینه سازی مصرف انرژی است. شما با عایق‌بندی ساختمان به صورت مجزا و مناسب و همچنین استفاده از پنجره های با کیفیت و سیستم های تهویه مناسب این اختیار را دارید، تا برای بهبود مصرف انرژی ساختمان از روش های کاربردی استفاده کنید. متاسفانه امروزه به خاطر نوع سبک زندگی با انواع مشکلات ریه و تنفسی رو به رو هستیم. به همین دلیل است که به پاکسازی و کیفیت هوا بیشتر از هر چیزی باید توجه کنید؛ چرا که هوا اگر هوای تمیزی باشد، شما سبک زندگی فوق العاده را می توانید دنبال و از آن به نحو احسن استفاده کنید. از انواع بیماری ها که به واسطه یک سبک زندگی ماشینی بدون حفاظت محیط زیست به وجود می آید خود را دور نگه دارید.

مقالات

معماری ایرانی

هویت معماری ایرانی بخش مهمی از هویت هر سرزمین را معماری آن تعیین می کند. با دیدن آثار معماری، مجموعه ای از ارزش های عمیق

ادامه مطلب »
مقالات

معماری چندحسی

تاریخچه معماری چند حسی معماری چند حسی (Multi sensory architecture) برای نخستین بار در دهه 1950 میلادی در کشور ژاپن به وجود آمد. در آن

ادامه مطلب »